Pensla laxen med teriyakisås och strö på sesamfrön. Lägg upp pak choien på ett fat och lägg på laxen. Stek laxen i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida. 4 bitar laxfilé. 1 msk japansk soja
En av de enklaste citronsåserna och en av de godaste. Till ugnsstekt lax tycker jag att det är gott med citronsås, i måndags gjorde jag en enkel variant med få ingredienser
Enklare förrätt än den här kan man inte göra och god är den också. Den sätter pricken den och det lilla extra som gör att det inte bara blir kallrökt lax och avokado på tallriken
Lax med japansk touch. Vanliga ingredienser i japansk mat är ris och fisk och som kronan på verket på denna rätt serveras en sojasås som sätter den japanska touchen
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax och torsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho. Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansk nyårsmat
Stek laxfilèn på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och en matsked smör och skivad vitlök. Ös fisken med stekoljan under tiden så laxen tar åt sig smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.