Jag har också läst lite i tidningen Effekt klimatmagasinsom har tema detta nr Kampen om tiden. Så idag har jag passat på att läsa MiaSkäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst" som jag fått låna av en jobbarkompis
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Det blir smått motsägelsefullt när jag talat om att det går fort och är enkelt och så tänkte jag också berätta att riset jag tänkt servera till lös med sin frånvaro när jag öppnade skafferiet, så jag slängde ihop en snabb bröddeg med ganska mycket jäst som jag bakade av och serverade nybakt till
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Inte så många kötträtter som jag brukar få direkta cravings efter, dock är Chili con Carne en sådan. Men det visar sig funka hur bra som helst med quornfärs så bot finns
Välj själv hur stark du vill ha grytan genom att anpassa mängden chili och cayennepeppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och vatten om grytan är för tjock
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Tillsätt ev lite vatten om det behövs. 1400 g krossade tomater. 11 gul lök 1 klyfta vitlök 1 tsk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 400 g vegofärs 400 g konserverade små vita bönor, eller kikärter 400 g krossade tomater 1 msk japansk soja olja till stekning salt peppar. Tillsätt krossade tomater och soja, låt koka i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.