Chili sin carne - Siri Barjes recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 tsk paprikapulver
  • 10,5 krm cayennepeppar
  • 1400 g vegofärs
  • 1400 g konserverade små vita bönor, eller kikärter
  • 1400 g krossade tomater
  • 11 msk japansk soja
  • 1 olja till stekning
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 14 jalapeño
  • 15 msk vatten
  • 13 msk vinäger
  • 11 msk socker
  • 10,5 krm salt
  • 12 dl gräddfil
  • 14 port kokt ris
  • 11 gul lök 1 klyfta vitlök 1 tsk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 400 g vegofärs 400 g konserverade små vita bönor, eller kikärter 400 g krossade tomater 1 msk japansk soja olja till stekning salt peppar
  • 1 Picklad jalapeño4 jalapeño 5 msk vatten 3 msk vinäger 1 msk socker 0,5 krm salt
  • 1 Till servering2 dl gräddfil 4 port kokt risBörja med den picklade jalapeñon. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till sockret har löst sig. Skär jalapeñon och lägg i lagen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i olja i en rymlig gryta tills den har fått lite färg. Tillsätt färsen och kryddor. Fortsätt steka några minuter. Tillsätt krossade tomater och soja, låt koka i 5 minuter. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Häll av och skölj bönorna väl. Rör ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med med ris, jalapeño och gräddfil.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.