Mette Blomsterbergs citronsorbet
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • citroner
  • 1 vatten
  • 1 socker
  • 1 citronsaft
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad1. Tvätta citronerna och stick dem med en gaffel. 2. Koka upp citronerna, 1 liter vatten och 500 g socker. Låt småkoka i cirka 30 minuter. 3. Tag kastrullen av värmen och låt citronerna kallna i lagen. 4. Skär försiktigt toppen av varje citron. Skrapa ur innandömet. Skär botten jämn så att citronen kan stå.5. Ställ citronerna i frysen 10 minuter innan sorbeten ska serveras.6. Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt vatten i 30 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Mortla fröna tillssammans med socker.7. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i den varma citronlagen. Rör tills gelatinet är smält. Sila och kyl i kylskåp.8. Torka vaniljstången på hushållspapper och skär den i tunna strimlor. Lägg på bakplåtspapper och torka i ugn på 60 grader i cirka 15 minuter. 9. Häll den kalla lagen i glassmaskin och kör till en lätt och luftig sorbet. Sätte en stjärntyll (12-14 mm) i en engångsspritspåse och fyll i sorbeten. 10. Tag ut de kalla citronerna från frysen och spritsa i sorbeten. Lägg på citronlocken och ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera.11. Låt eventuellt tina en stund innan servering. Garnera med vaniljstång.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.