1 gelatinblad1.
Tvätta citronerna och stick dem med en gaffel. 2. Koka upp citronerna, 1 liter vatten och 500 g socker. Låt småkoka i cirka 30 minuter. 3. Tag kastrullen av värmen och låt citronerna kallna i lagen. 4. Skär försiktigt toppen av varje citron. Skrapa ur innandömet. Skär botten jämn så att citronen kan stå.5. Ställ citronerna i frysen 10 minuter innan sorbeten ska serveras.6. Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt vatten i 30 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Mortla fröna tillssammans med socker.7. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i den varma citronlagen. Rör tills gelatinet är smält. Sila och kyl i kylskåp.8. Torka vaniljstången på hushållspapper och skär den i tunna strimlor. Lägg på bakplåtspapper och torka i ugn på 60 grader i cirka 15 minuter. 9. Häll den kalla lagen i glassmaskin och kör till en lätt och luftig sorbet. Sätte en stjärntyll (12-14 mm) i en engångsspritspåse och fyll i sorbeten. 10. Tag ut de kalla citronerna från frysen och spritsa i sorbeten. Lägg på citronlocken och ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera.11. Låt eventuellt tina en stund innan servering. Garnera med vaniljstång.
Blanda alltsammans och häll ner i en glassmaskin. Alternativt, ställ en skål i frysen med sorbetsaften och rör då och då tills det blir en smidig massa
En ljuvlig, syrlig men ändå härligt krämig sorbet där mascarponen rundar av citronens syra. Det här är ett recept med syditalienarnas smarta sätt att använda sina fina råvaror och låta dem hjälpa varandra på bästa sätt
Så ska jag då avslöja min hemlighet, den om vad jag ska med rosenvatten till. Rosenvatten finns förstås att köpa, eventuellt i hälsokostbutiker, men jag gjorde som sagt eget rosenvatten häromdagen
När vi var alldeles nya som matbloggare så skrev vi om ett recept på den absolut godaste citronsorbeten som vi smakat och nu tycker vi att receptet förtjänar både en återbloggning och ett foto
Lägg lätt tinad citronsorbet i en mixer. 1. Tillsätt grovhackad mynta och 2 dl mousserande vin. 2. Kör hastigt till en smoothie, häll upp i höga glas, toppa med lite mer vin och myntablad
1citronsorbet. mandelkubb. 1vispgrädde. 1äggula. 1brynt smör. 1mandellikör. 1lättvispad grädde. 1hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.