Rostad mandelkubb med hjortron och citronsorbet
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • mandelkubb
  • 1 vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 brynt smör
  • 1 mandellikör
  • 1 citronsorbet
  • 1 lättvispad grädde
  • 1 hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader.Kör resterande mandelkubbar i matberedare tills det har blivit ett fint pulver.Mixa i äggulan och brynt smör, varm grädde och amaretto. Om det blir för tjockt droppa i lite varmt vatten tills det emulgerar och blir tjockt krämigt.Vid serveringSätt ihop desserten genom att lägga mandelkräm i botten av ett glas. Fortsätt med en kula sorbet, hjortronen och den rostade mandelkubben.Avsluta med lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.