Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Fröknäcke. Gubbröra, ca 8 bufféportioner. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Skinkrulle med sallad ochmejerifri paprikasås. Mejerifri paprikasås . äggmjölk (hallonsmoothie). Häll på det nykokade vattnet över och kör med stavmixer en stund tills allt är väl mixat
När grösakerna och köttfärsen är klara så lyfter du över köttfärsen i kastrullenmed grönsakerna. Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker
Lägg över i kastrullenmed grönsakerna. Skär kålen i mindre bitar. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna
Jag hade saffranssmör kvar i kylen sedan jag gjorde det här receptet på helstekt blomkål, och då fick jag idén att man kanske skulle kunna bryna det där smöret och tillsätta i hummusen
Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Det finns hur många liknande recept som helst i olika tidningar och i bloggvärlden, men jag tycker förstås att mitt är allra godast
Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Den som råkar ha en hög med härliga äpplen framför sig ochmed pannan i djupa veck försöker välja mellan att baka en knaprig smulpaj eller en mjuk äppelkaka, finner kanske i det här receptet en framkomlig mellanväg
11 tsk malen gurkmeja. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
½ tsk malen kryddpeppar. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Rör sen ner vattnet med olivoljeskvätten i, och blanda till en smet. Nybakta knäckebröd får ligga och lufttorka över natten på gallret så dom blir riktigt knapriga
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.