Sätt ugnen på grillvärmeVispa äggvitornamed hälften av Ica sötströ till en maräng. I alla fall testa att baka den här pajen med ett tunt mandelskal, len citronkräm och ett fluffigt marängtäcke, är helt säker på att du kommer att älska den och jag själv önskar innerligt att jag hade en bit kvar i kylen
Jag gjorde några mjölkfria med mjölkfri grädde från Planti som jag smaksatte med vaniljsocker. Har hunnit göra en ny laddning granola med valnötter, mandel, chiafrön, linfrön och havregryn som jag smaksatte med kardemumma och honung
Vit sparris med hollandaise står på dagens påskbord och också också resterna från igår. Lägg sparrisen på tallrik, slå lite sås över och toppa med löjrom och fint skuren gräslök
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Lägg två delar under en duk och börja med den tredje. När degen bearbetats strör du lite mjöl över degen ochlägger en handduk över bunken, eller spänner över plastfolie
Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammansmed persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt ochlite motsträvig brudnäbb
Ställ degen på ett dragfritt ställe, täckt med en handduk och låt jäsa ett par timmar. Smula ner jästen i en liten mängd ljummet vatten, tillsätt saltet
Lägg rundlarna på bakplåtsklädda plåtar och nagga rundlarna med en gaffel ett par gånger. Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat
Smörj en form med löstagbar kant och bröa den medmandelmjöl. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.