Gnid in laxen med salt, socker och peppar. Vattenmelon och fetaost. Här är det viktigt med rätt mängd. Lägg fisken på ett fat med plastfilm över och grava över natten
Gillar du det kalla eller det varma mest på julbordet. Gnid in laxbitarnas köttsidor med blandningen. Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
En majonnäs- och crème fraichebaserad örtsås smakar bra till. Jag har vid flera tillfällen bjudit den kall på buffé, men den är också god varmmed pressad potatis till
Allt detta kan du få hjälp med vid fiskdisken. Gravad lax serveras oftast i tunna skivor. Gnid in laxen med kryddblandningen och lägg ihop filéerna med rikligt med grovhackad dill emellan
Igår blev det lax till middag, med ett härligt täcke av fetaost, spenat, pesto och creme frachie. Serverades med nypotatis, sallad och hemmagjord pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.