Ris (koka efter förpackningen och antalet personer)
5-8 dl
mjölk (Var inte så petig, kör lite på tyck. Blir grytan för tjock: Ta mer mjölk. Blir den för lös: Tillsätt lite mjöl. När mjölet rett sig med mjölken blir grytan tjockare)
1-2 dl
lätt creme fraise (Ta efter tycke och smak)
1
grönsaksbuljontärning
Salt och peppar
1/2 paprika
Om du vill kan du även tillsätta
1/2 lök
Denna steks med quornen i början och sätter goda smaker
I salladen hade vi sallad, ljummen färskpotatis, gurka och körsbärstomater tillsammans med den stekta korven, löken hade vi vid sidan av för det gillar inte barnen
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Egentligen hade jag tänkt mig en variant av kyckling-bacon-purjo, men insåg snart att jag saknade både bacon och purjolök
Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. Koka ris enligt paketet. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Sätt ugnen på 200 c. 1/2 grillad kyckling. 2 dl creme fraiche. 2 bananer skivade
Dagens middag blev - pasta med bacon- & champinjonsås. Tog max en halvtimme att laga rätten och det är perfekt för mig som har lillan med, maten ska helst gå snabbt att göra
Servera soppan med bröd. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Låt puttra i några minuter och smaka avmed salt och peppar. Jag brukar göra något liknande och det brukar bli en väldigt god sås som tar smak av den kryddiga korven
Dagens middag blev både snabbmat och husmanskost i ett, stuvad blomkål med korv. ) Den 6/12 kommer förresten Underbara Clara och Annakarin Nyberg och gästföreläser på min kurs, har du vägarna förbi Trollhättan så får du gärna kika in och lyssna, föreläsningen är öppen för allmänheten. 6/12 kommer förresten Underbara Clara och Annakarin Nyberg och gästföreläser på min kurs, har du vägarna förbi Trollhättan så får du gärna kika in och lyssna, föreläsningen är öppen för allmänheten
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igår eftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur till Ica för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla till Ica med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]
KYCKLINGCURRY MEDRIS. Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter och smaker. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat
Nötskrikebröst med svampsamosa, druvor i balsamtäcke och ruccolabaconsalladbröst av nötskrikafilodegblandad svamp (t ex champinjoner och kantareller)böngroddarfärskostsalt och pepparvindruvorbalsamvinägerråsocker och honungruccolabitar av stekt baconBlanda ihop svamp, böngroddar och färskost till en krämig röra
Servera helst med en sallad. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Man fräser saffran och vitlök tillsammans och släpper lös aromerna, sedan kokar man riset tillsammans med hälften av vattnet som man ska ha och en burk passerade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.