Dom här muffinsarna är vrålgoda och mättande. Recept till 6 stora muffins. 2) blanda alla ingredienser, och häll över i stora muffins formar ( något jag själv inte har, så jag använde smörade porslinsskålar). 2) blanda alla ingredienser, och häll över i stora muffins formar ( något jag själv inte har, så jag använde smörade porslinsskålar)
 Matiga och söta muffins  Vad har hänt med sommaren. Baka muffins. Jag började först att göra stora matmuffins fyllda med fetaost, rökt kalkon, soltorkade tomater och färsk oregano
Gör ett hål i muffinsen och klicka i fyllningen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, filmjölk och olja, och blanda ner i mjölblandningen
Fördela smeten i muffinsform som är smord med matfett. Skär osten i stavar och stoppa ner en i varje muffins, bestäm själv hur mycket ost som det skall vara
Blanda ner i muffinssmeten tillsammans med osten. Matigamuffins 12 st. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i varm ugn ca 15- 25 minuter. Matigamuffins 12 st
Riktigt bra muffins har jag faktiskt bara fått på två caféer vad jag kan minnas, ”No Fire No Glory” i Berlin, och ”Condeco” i Göteborg (men bara om man lyckas komma i precis rätt tillfälle då de är dagsfärska)
Igår såg jag ett klipp när de gjorde matigamuffins och blev riktigt sugen. 4 min Igår såg jag ett klipp när de gjorde matigamuffins och blev riktigt sugen
Smarttrainers matiga take away muffins. Dessa muffins är perfekta att tillaga och ha i kylen. Häll upp smeten i non-stickmuffinsformar med teflon eller silikon
Matigamuffins med korv och ost är lätta och smidiga att ta med och perfekta som mellanmål. Korv- och ostmuffins12 stycken 225 g korv i småbitar (jag använde kabanoss)1 liten gul lök, riven5 dl vetemjöl2 msk strösocker1 msk bakpulver0,25 tsk salt1,75 dl mjölk1 stort ägg, lätt vispat50 g smör, smält50 g cheddarost, riven Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtStek korvbitarna i stekpanna tills de fått fin färg ochlåt rinna av på hushållspapperVärm löken i stekpannan tills den mjuknat och ställ åt sidanBlanda samman de torra ingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna tillsammans med cheddarost, korv och lökRör om tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och blivit gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 10 minuterFlytta dem sedan till ett galler 12 stycken
När filodegen vägrar att tina (se föregående inlägg) och middagsgästerna börjar surna till i takt med att blodsockret sjunker är det bra att ha ett enkelt och snabbt recept på matigamuffins i rockärmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.