Igår på jobbet kom det ett bud med det största påskägg jag sett. Och det var fullt med godis. Jag är ju ingen godisråtta, men det här kunde jag inte låta bli
Tillsammans med en pasta med extra allt blir laxen en smakrik rätt. Idag kommer barnbarnen på lunch så då serveras alla ingredienserna var för sig - ingen blandning, då kan alla ta det som smakar
Ikväll blev det lax och rotfrukter i ugn. Hade slut på bakplåtspapper, därav folien. Det var inte så smart att lägga allt i en form för potatisen tog så lång tid att jag fick plocka ur laxen efter halva tiden
Jag inledde utmaningen med att laga Laxpudding Finna har lagat Risotto med citron & persilja med ugnsstekt lax Anna bidrar med Pasta med tonfisk Anki och Håkan i Mårtenssons kök har lagat Lax med het mangoröra och limesås … … och Tonfiskfilé med syrliga grönsaker Vardagslax med gurksalsa kommer från Angela Och slutligen har Malin gjort en härlig Örtig laxsoppa Håll utkik, inom kort kommer ett nytt tema för februari
Stockholm är regnigt, kallt och mörkt. Nu ska det jobbas och jobbas. Inga åkrar så långt ögat når. Så en bit lax och lite halvtråkiga grönsaker får representera den här halvdassiga tisdagen
Först - tack till alla er som tittar in trots den låga aktivitet som råder här inne. Tack. Man kan väl säga att jag just nu är mellan två jobb och båda samtidigt
Dagens kvällsmat blev lax, därav rubriknamnet i förra inlägget som jag glömde ändra. Djupfrysta laxfiléer är riktigt bra vardagsmat och det finns oändligt med tillagningssätt
Moroten ger karoten och A-vitamin dessutom vilket behövs i mörka november)ENKEL VARDAGSLAX (4 port)4 laxfiléer, frysta eller färska3/4 pkt spaghetti3 dl Tomatsås, hemmagjord (se nedan) eller Dolmio med ricotta (bra burkar, går att pilla av etikett och återanvända, se tidigare inlägg)Kapris2 dl olivoljaSvartpeppar1 citron1 stor morot1 dl parmesan* Koka upp pastavatten* Värm upp olivoljan i en stekpanna (eller grillpanna)* När pannan är medelvarm, lägg i laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.