En av mina absoluta favoriter på tårtfronten är prinsesstårtan. Jag älskar hur söt och överdriven den är och att färgsättningen – ljust grön med rosa rosor – är så himla snygg
I går kom Sara, André och Elli förbi Hackås där mina föräldrar bor. Ända sedan vi kom på idén att de skulle sova en natt här på väg ner från Arvidsjaur har jag planerat vad jag skulle baka
De här kakorna är några av de bästa vi gjort. Verkligen. De kvalar in på topp-fem-listan bland till exempel Marias kladdiga cookies () receptet hittade vi hos Fridas bakblogg, vilka superbra recept hon har den tjejen
Än har jag lite färsk jäst kvar från leveransen från Sara och André. De här bullarna är enkla och går väldigt fort att baka, de ska bara jäsa en gång och man klickar bara fyllningen mitt i en degklump istället för att kavla ut degen
Sjukt gott blev det här. Tyvärr blev det ganska få så nästa gång tänker jag nog dubbla receptet. 25 g jäst6 dl vatten 1 msk salt1 msk honung5 dl fruktmüsli2 dl rågmjöl2 dl grahamsmjöl8 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)Smula jästen i en bunke
Det är ingen uppoffring för min del. Jag tycker om det här och det kostar bara självkostnadspris, vilket blir mycket billigare än vad det skulle bli om man köpte mat på pizzerior mm, eller anlitade annan catering
Bananpannkakan och promenad utan jacka. 31 mars 2014, 09. 37. Igår var en så himla härlig dag som bestod av avslappning, läsande av artiklar till skolan, matlagning, massa skypesamtal och bara ta det lugnt
Helgen efter att Sara och André varit här återupptog jag bakandet med lime. Och jag var tillbaka i Reykjavik så jag fick tag på kondenserad mjölk (att det är kondenserad mjölk i måste ju ändå ses som en förmildrande omständighet, eller vad säger du Sara
Kladdkasracet 2015. Skrivet i. Allmänt, Allmänt den. 08 Augusti 2015, kl 07. 00 / Direktlänk. Kikar in i skärgårdsidyllen för att tipsa er om Arlas baktävling, kladdkakeracet som fyller tio år i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.