t Eriks har börjat göra en serie öl där Mathias Dahlgren och Jessica Heidrich samarbetar och tar fram öl med svensk kryddning och som ska fungera till svensk mat
Gör sedan vaniljsåsen genom att koka upp mjölk och vaniljstång. Gör till sist kardemummasmulorna genom att blanda smör, socker, mandelmjöl, mortlade kardemummafrön och lite socker
Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Lägg tillbaka köttet rör om och pudra över mjölet. Häll över ölet och buljongen. 2 msk vetemjöl. 33 cl porter eller stout eller annat gott mörkt öl som inte har för stor beska
Smält smöret i en kastrull och stek mjölet i det. 33 cl porteröl. 2 msk mjöl. 33 cl porteröl. Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.