Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Jag tycker också väldigt mycket om sådant här bröd och äter det helst nybakat med lite smör, ost och paprika
Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. När gröten kokat klart blandas olja och mjölk med gröten, kontrollera temperaturen som ska vara 37 grader
Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Pensla därefter brödet med vatten. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst
Smula ner jästen i en bunken och rör ut den med lite vatten. Tittar in här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.