Saftigt matbröd Saftigt matbröd. 2 st limpor. 6 dl mjölk. 50 g jäst. 1 msk sirap. 2 tsk salt. 12-13 dl vetemjöl. Värm mjölken till 37°C Therése mat & bak
Frukostbröd med havre Ingredienser Portioner. 16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Morotslimpor Receptet till de här mjuka och goda morotslimporna kommer ursprungligen från tidningen hembakat. se (se här) Toves kök
Tekakslimpa Jag hade inga matbrödsformar som var bra så jag testade och körde utan. Tekakslimpa, 2 st. 100g smör. 3 dl standardmjölk Ankis mat & bak
4 limpor ankarstock rågbröd Dag 1. Smula ner jästen i en bunke eller burk med lock och rör ut med kallt vatten. Tillsätt rågsikten och rör om receptfavoriter.se
Brytbröd med havre och råg Ingredienser Portioner. Ger 1 långpannebröd 1/2 paket jäst (à 25 g) 7 1/2 dl kallt vatten 3 tsk salt 2 msk olivolja 1/2 dl hela linfrön 1 dl havregryn 6 dl rågsikt 8 dl vetemjöl special 1 1/2 dl solrosfrön Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Danska rågbröd Lägg vetekross, fibrex, smulad jäst, salt och sirap i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig Hemmets Journal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.