För att få jämnare värme på maten, skär maten i skivor och sprid ut på tallriken. En vegetarisk pastalåda blev det som jag levde på i två dagar och mellan gröt och smörgåsar blev det även potatiskaka med ägg och stekta tomater
I förra inlägget tipsade jag om bra mat att ha med sig ut på vandring. Om du inte har en vakuumförpackare så satsa på att använda fettsnålt kött och tillaga det så nära inpå vandringen som möjligt
I teorin funkar det ju både till frukost, lunch och middag (ja, inte samma dag kanske) men eftersom jag är en smörgåsätare av rang så sparar jag oftast den varma maten till senare på dagen
Gjorde därför en variant av fransk potatissallad med massor av kryddgrönt. Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varma maten lockar ännu mindre än den kalla
Jag gör ofta och gärna en sallad när solen står högt på himlen och värmen ligger som ett dallrande gelétäcke i luften, då när jag inte har lust att svettas i köket vid spisen eller har orken att tända grillen är det den perfekta maten att plocka fram för småhungriga magar
Även råa grönsaker som gurka och tomat är också förstås gott att lägga till. Sedan brukar jag hacka spenat och ruccola och varför jag hackar är för att det är enklare att äta med sked då helt enkelt
Nu när man börjar få vårkänslor är det mycket roligare att dricka kylda och svalkande drycker. Denna mangoshake är utmärkt när man behöver få sötsuget eller hungern stillad
Låt osten rinna av på papper, förslut i lufttät påse och kyl direkt. Marinad1. Lös upp kryddor i en påse med olja, lägg i paneer och dutta på olja så det lätt går att röra runt osten smidigt i påsen
Olgas mat. för aktiva kvinnor. * supersnabb tomatsoppa med räkor. Boken kan beställas från Olga Rönnbergs företag Mamma Fitness, från Bonnier Fakta och den kan även beställas från Bokus, CDON och Adlibris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.