Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé
Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott. Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatis och fetaoströra. Salta och peppra och krydda ev med andra kryddor som du gillar
Sötpotatis går väldigt väl ihop medkyckling, särskilt om kycklingen har marinerats i Teriyaki-sås. Dagens grill består av kycklingklubbor, kycklingvingar och kycklingfilé
Det blev majskycklingbröst som bakades under täcke av citrongräs med färsk vitlök, serverad med sötpotatispuré kryddad med mald koriander, persiljerötter som rostades med limeskal, olivolja och sel de camargue samt en sky på soja som infuserats med citrongräs och blandats med lite limejuice
Middagen blev kycklingmed sötpotatis. Serverades med en köpt sås av vitlök & lök (kvällens fusk)Efterrätten blir min supergoda chokladglass med varma hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.