Finhacka vitlök och tillsätt vitlök, ingefära och currypasta till grytan. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs tillsammans med grönsakerna i några minuter
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Jag har tidigare provat grytbasen Paneng med grön curry, också jättegott. Med lite kvar av min marinerade kyckling i ugn kompletterade jag med grönsaker och fick ihop en riktigt god gryta till nudlar
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kycklingcurry som innehåller väldigt många olika kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.