Nöt Kött

Nöt Kött

  • 40 Recept
Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

800 g entrecôte, hängmörad, i tjocka skivor 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar
Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

4 portioner. 400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra). 1 gul lök. 250 g champinjoner . rapsolja (till stekning)
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

600 g nötkött. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

1,5 kg högrev 1 förp bacon 1 morot, finhackad 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, krossade 3 msk vetemjöl 3 dl buljong, het 6 dl rött vin 1 tsk timjan 2 msk tomatpuré ca 130 g syltlök 1 förp tomat [ca 425 g] persilja salt peppar
Osso bucco med potatismos

Osso bucco med potatismos

Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull. Hacka lök och vitlök och skär selleri och morötter i tärningar, ca 2 × 2 cm
Chuleton med padrones och hackad sallad

Chuleton med padrones och hackad sallad

Skär sedan bort köttet från benet, skiva det i skivor på en halv cm och lägg tillbaks dem vid benet på ett serveringsfat, entrecoten ska så att säga se hel ut igen
Turkisk biffgryta med pitabröd

Turkisk biffgryta med pitabröd

Skär köttet i tärningar. Stek köttet tills det får färg. Skala och hacka tomaterna i tärningar. Hacka lök, paprika och sivri
Lomo saltado – peruansk köttgryta

Lomo saltado – peruansk köttgryta

Skär köttet i tunna små bitar. Ta upp köttet (spara marinaden) och woka köttet tillsammans med lök och paprika, tills paprikan börjar mjukna
Kalvlägg på sicilianskt vis

Kalvlägg på sicilianskt vis

Bind eventuellt upp köttskivorna med bindgarn. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Snitta upp korven och skrapa ur köttet
Bobotie – sydafrikansk köttfärspaj

Bobotie – sydafrikansk köttfärspaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st bröd , vitt, tjock, dagsgammal 7 st lagerblad 1 odefinierad svartpeppar , grovmalen 1 odefinierad salt 2 msk mango chutney , eller annan chutney 2 msk mandel , flagad 1,2 dl sultanrussin 2,5 dl mjölk 1 msk curry 800 gram köttfärs 2 msk smör 1 msk olja 1 st vitlöksklyfta(or) , krossad 2 st gul lök(ar) , stora 2,5 dl vatten 1 msk örtkryddor , torkade 2 st ägg , uppvispade Tillbehör 2 dl ris Köp receptet
Biffsallad med mango

Biffsallad med mango

2 dl salta jordnötter, grovhackade. 500 g biff eller lövbiff. 150 g äggnudlar
Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku är en japansk rätt där mycket tunt skivat kött wokas tillsammans med grönsaker i en sås av ingefära, socker, vitlök, sesamolja och soja