Koka upp lättsaltat vatten med lite socker i och låt dem små koka. Sparrisen är klar när du tar ena ändan med en gaffel och den bugar lätt på andra ändan
Servera bönburgarna i hamburgerbröden med spenatblad, tomatsalsa och parmesanaioli. Rör i rapsolja under konstant vispning först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra efter smak
Jag tycker att de är fantastiskt goda, framför allt med rätt tillbehör till. Nu gissar jag att flesta av er har bestämt dagens förrätt redan, men om ni har ett gäng musslor och undrar vad ni ska göra med dem, gör då denna rätt
Börja och avsluta varje spett med en vitlöksklyfta och en limehalva. Parmesanaioli – recept. Förutom att de bidrar med smak till tallriken, gör dessa två kompanjoner även ett underbart jobb med att hålla fiskbitarna på plats
Blanda ihop pastan med "marulksgrytan" och häll på fetaosten, färdigt. 3 Koka under tiden upp en kastrull med lättsaltat vatten. 400-500g marulksfilé (flådd och skuren i små bitar)
Smörstekta marulksfiléermed karljohansvamp och tryffelpotatismos. Den breda, platta kroppen, det enormt stora huvudet med gigantisk käft gör att man skulle kunna skrämma små barn med monstret
marulksfilé. Börja med salsan. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Stycka marulken i 4 portioner och marinera i 30 minuter
Späd med vatten och grädde. Gör likadant med pilgrimsmusslorna. 3 portionsbitar marulksfilé. Till såsen. Fräs schalottenlöken i smöret så den blir mjuk
”Musslorna rengöras noggrant med borste, sedan öppna och skadade musslor frånskilts, sköljes i flera vatten, få afrinna på sikt och läggas torra i en kastrull öfver elden, att de må öppna sig
Marulk med sherryrussin och grillad sparrisMarulken är den perfekta fisken att lägga på grillen. Tillsammans med grillad sparris kan det vara sommarens höjdpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.