Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Ett knippe knipplök alt schalottenlök eller salladslök 8 pilgrimsmusslor 1 dl vetemjöl till panering 50 g smör smör till stekning Hasselnötter Salt Skala och skiva löken med delar av. 8 pilgrimsmusslor
Mixa ihop med en mixerstav och smaka av. Salta och peppra med nymald svartpeppar. Servera direkt med avokadokrämen, mangosalsan, ringla lite fin rapsolja på sidorna och dra några varv med svartpepparkvarnen ovanpå musslorna/salsan
Avnjut med förrättsbestick, kan behöva gaffel, kniv och sked. Vänd pilgrimsmusslorna i salt & peppar. Lägg 3 musslor i varje skål, strö sedan över ärtor och nötter samt dra några drag med pepparkvarn och addera flingsaltet. 12 st pilgrimsmusslor , funkar med kammusslor också
Halstra pilgrimsmusslan i lite smör se till att den blir riktig brun, salta och peppra, lägg upp direkt och skeda över lite av dressingen servera med en liten sallad och lite rivet limeskal
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i en stekpanna på medelhög temperatur. Mixa med stavmixer till ett slätt och löst skum, smaka av med tryffelolja, salt och peppar
Årets kanske sista halstrades lätt så att kärnan var rå, kryddades med smör, persilja, dill, vitlök och ett tillbehör på råstekt sötpotatis och pancetta
Halstradepilgrimsmusslormed basilikamajonäs och soltorkade tomater. Jag bestämde mig för att jag ville ha lite goda medelhavssmaker till musslan så det blev min väldigt goda och användbara basilikamajonäs som fick agera sås och så strösslade jag över med lite hackade soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.