Marockansk lammgryta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st
  • liten nypa saffran
  • 3 tsk
  • fänkålsfrö
  • 2 st
  • hela stjärnanis
  • 2 msk
  • hel kardemumma
  • 2 tsk
  • hel spiskummin
  • 1/2 st
  • kanelstång
  • 1/2 tsk
  • sichuan-peppar
  • 2 st
  • stora röda chilifrukter, urskrapade och grovt skurna
  • 8 st
  • vitlöksklyftor, krossade
  • centimeter färsk ingefära, skivad
  • 2 dl
  • finskurna korianderstjälkar
  • 3 msk
  • gurkmeja
  • galangal (asiatisk ingefärsrot), grovhackad
  • 2 tsk
  • havssalt
  • 1 tsk
  • vitpepparkorn
  • 1 dl
  • schalottenlök, finskuren
  • 1/4 tsk
  • milt paprikapulver
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 dl
  • hårt packat palmsocker el. brunt socker
  • 1/2 dl
  • thailändsk fisksås (Nam pla, ur flaska)
  • 2 kg
  • lammbog
  • 1 nypa(or)
  • havssalt och krossad vitpeppar
  • 3 st
  • mellanstora tomater, grovt hackade
  • 6 st
  • potatisar, skalade och klyftade
  • 2 st
  • mellanstora morötter, skalade, i stora bitar
  • 5 st
  • salladslökar, grovt skurna
  • 4 st
  • färska dadlar, kluvna
  • 4 st
  • färska aprikoser, kluvna
  • 6 st
  • lagerblad
  • 7 1/2 dl
  • kycklingbuljong
  • 2 st
  • pressade limefrukter (endast saften)
  • 1 msk
  • msk thailändsk fisksås (Nam pla, ur flaska)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.