Marmorerade brownies med hallonBrownie300 g mörk choklad200 g smör2 dl socker4 ägg3,5 dl vetemjöl2 tsk vaniljsockerCream cheese-smet300 g philadelphiaost3/4 dl socker2 ägg1,5 msk vetemjöl2-3 dl hallonSmöra och mjöla en ugnsform, ca 20x30 cm
I somras bakade jag en brownieliknande kaka snarlik denna, men resultatet den gången blev dessvärre inte riktigt som jag tänkt, så jag gav det nu en chans till med ett annat recept
Drag med en gaffel i smeten så att den blir marmorerad. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning
Knappt någon bakning heller faktiskt… Förra helgen svängde jag dock ihop dessa marmorerade brownies, alltså brownies utan nötter, med en cream cheese-smet och iploppade hallon
Idag gästas bloggen av ytterligare en av mina kollegor, söta Anastasia. Hon kommer idag att bjuda er på grekiskt och har vi lite tur så återkommer hon med även något libanesiskt recept
Sätt ugnen på 175 grader (helst varmluft). Ta en form som är ca 25x35 cm, lägg i ett bakplåtspapper och vik upp kanterna, smöra gärna pappret (jag använde Smör- & Rapsolja från Arla)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.