Här kommer recepet på det koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Eftersom det är nötkött så behöver det inte vara helt genomgrillat, det är gott att äta när det är lite rött också =)
Hej igen nått som jag älskar är kött å potatis. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
"Bulgogi" (불고기) på Koreanska betyder faktiskt just "Eld" och "Kött". Sött, saftig kött med mycket smak, krispiga grönsaker och fantastisk fruktighet från
Recept ⁄ TillbehörMarinad på godaste vis till kött och grönsaker. Ungefär en kvart innan grillning är lagom, kanske lite längre beroende påköttets storlek
Jag lägger det marinerade köttet i påsar och därefter in i frysen. Genom att marinera köttet och låta frysas ned, tar sin tid – och jag lovar er att köttet tar himmelsk smak av marinaden
Lägg valfri fyllning påköttet och rulla sedan samman köttet från långsidan. Skär sedan ett snitt längs med filén, fläk upp den och platta till så det blir en platt köttbit
Vispa ihop ägg och grädde. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Lika god att tillagas med kött- eller veggofärs. Om du vill ha en mild smak på färsen kan du utesluta chiliflaksen och ersätta det med lite paprikapulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.