Sätt ugnen på 200 º. Koka upp vatten med lite smör. Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter
För att ta tillvara på en del av årets bär, letade jag fram ett gammalt bortglömt favoritrecept som jag svängde ihop medan middagspastan kokades på spisen - Margits vinbärskaka
När Flora var liten var det tradition i familjen att baka 4 st mindre adventskransar till första advent, varav 3 st frystes in direkt och sedan tinades varsamt till varje adventsfika
Mormor Margits köttbullar. Någon mer som är som jag, att jag tycker om att finna maträtter i frysen som inte tar lång tid att tillaga när det vankas vardagslunch
Originalrecept till Margits torra kringlor eller sommarkringlor, som jag döpt om dem till. Originalrecept till Margits torra kringlor eller sommarkringlor, som jag döpt om dem till
Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Sätt ugnen på 200º. Koka upp vatten med lite smör. Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter
1. Vispa äggulor och socker skummigt. Blanda i likören. 2. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggskummet. 3. Häll glassmeten i en låg form och ställ in i frysen minst sex timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.