11 dl
rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt kryddor, ingefära och vitlök. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. Häll upp på väl rengjord glasburk. Låt svalna.
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
hallon- eller chokladsås. hallon- eller chokladsåsKlicka på bilden för att spela klippet. 1Din godaste cheesecake. 1Tandpetare Din godaste cheesecake Valfri topping, t
Bortgöring. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg. Bortgöring325 g vetemjöl 175 g vatten 10 g havssalt
Anette gjorde en god mangochutney som vi serverade till vegetarisk garam masala. se). 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. -Mama Skogly ♥ 1 dl rödvinsvinäger. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)
Gör dig inte av med överblivna plastpåsar och tomma PET-flaskor. Dels för att själva processen med att både göra och och baka med den är så trevlig, spännande rentav
Lagg i resten av ingredienserna och lat sjuda (utan lock) tills den har tjockna, ungefar 45 min- 1 timme. 5 dl ingefara (stekt i sockerlag - sedan hackad). 1 tsk senapsfron. 12 dl mango (eller 4-5 st)
se. Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop. Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser
Lägg i den frysta mangon några minuter innan servering. Ingredienser. Servera med ris och sallad. 1-2 tsk sambal oelek. 2 msk mangochutney. 150 g fryst mango. I med purjoköken, mangochutney och creme fraichen och låt det puttra i 5 minuter. 1-2 tsk sambal oelek. 1 purjolök 2 msk mangochutney. 150 g fryst mango
Onsdag idag och regnet faller - det känns som höst. Du kan även använda MangoChutney som smaksättare i en sås exempelvis till kycklingfilé eller till den indiska färsgratängen som finns med på veckans matsedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.