Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. 1 dl mangochutney. Sätt ugnen på 225 grader. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
Tina fisken. Skär ananasringarna i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med pressad vitlök och curry utan att det får färg
(recept från koket. Anette gjorde en god mangochutney som vi serverade till vegetarisk garam masala. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)
1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
12 dl mango (eller 4-5 st). Koka socker och vinager tills sockret har losts upp. Lagg i resten av ingredienserna och lat sjuda (utan lock) tills den har tjockna, ungefar 45 min- 1 timme
Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop. Detta underbara recept kommer som vanligt från 56kilo. 300-400 gram färsk mango (1 mango). 300-400 gram färsk mango (1 mango)
MangoChutney och Västerbottenost, visst låter det lite konstigt. Man bara skivar upp lite bröd, förslagsvis något trevligt surdegsbröd, sedan brer man på lite MangoChutney
Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like
Lägg i den frysta mangon några minuter innan servering. 2 msk mangochutney. 150 g fryst mango. I med purjoköken, mangochutney och creme fraichen och låt det puttra i 5 minuter. 1 purjolök 2 msk mangochutney. 150 g fryst mango
Du kan även använda MangoChutney som smaksättare i en sås exempelvis till kycklingfilé eller till den indiska färsgratängen som finns med på veckans matsedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.