Jag och Seb åt mandelpesto till. Vi arbetar igenom oss mera vego-boken. En ny favorit här hemma. Det första receptet som vi testade var pasta i tusen skålar
Några favoriter i repris från helgen, det blev mer av grillad entrecôte och mandelpesto. Mandelpesto. Mandelpeston som efter vissa besvär till slut blev tillräckligt mixad, mer som en pestoröra men gott så
Värre var det med mandelpeston. Mandelpesto1 dl mandel1 kruka basilika1 rejäl näve ruccola(1 pressad vitlöksklyfta)1 citron, rivet skal och lite av saften1 dl finriven parmesan1 dl olivoljaSalt och svartpeppar
Ett riktigt bra recept från Tina men jag har tagit bort pepparroten. 1 broccoli i bitar 2 stjälkar blekselleri 1 dl mandel, gärna rostad 1-1,5 dl parmesan 1-1,5 dl olivolja 2 vitlöksklyftor 1 nypa salt Mixa till en härlig pesto i matberedare
Ibland kommer vi dock på oss och köper hem några stycken, och senast ugnsbakade vi dem och toppade med en enkel mandelpesto (vars recept kommer från Lotta Lundgren, om jag inte minns alldeles fel)
För lite sen gjorde jag denna goda linssallad med mandelpesto och bacon. Mandelpesto. Ljummen linssallad med mandelpesto4 port2 dl torkade gröna linser140 g bacon300 g frysta haricots verts2 dl frysta gröna ärtor70 g färsk spenat30 g parmesanMandelpesto1 dl sötmandel50 smör1 tsk flytande honung0,5 tsk salt1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av halva
Det här är en väldigt god och framför allt lättlagad rätt. I grundutförandet är den vegetarisk men vill man bestämt ha kött av något slag så kan vi rekommendera någon lite starkare salami med chili alternativt lufttorkad skinka
Fick den här rätten öppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort den från en kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag den till några andra vänner
Det är lite spännande vilka vägar ens middagsmatlagning kan ta ibland. Läste igår ett recept på en ljummen pastasallad med dressing gjord på valnötter och soltorkad tomat och blev jättesugen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.