Lyft upp och varva plattor, sås, musslor på varma tallrikar, toppa med riven parmesanoch dill. Finhacka schalottenlök, repa några kvistar med timjan och lägg i en stor gryta med vinet
Fick den här rätten öppen Lasagnemed spenat ochmandelpesto av min väninna som gjort den från en kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag den till några andra vänner
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagnemed en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesanoch getost
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Så snåla inte med såsen . Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Varva sedan fyllningen medlasagneplattoroch strö cheddarost på toppen. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Många har testat Jamie Olivers lasagnemed crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Ta ut lasagnenoch toppa rikligt med riven ost. Bechamelsåsen görs med mjölk men ibland har jag bytt ut en del av mjölken och tillsatt grädde istället och det blir också bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.