Nybakade mandelkubbarmed ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
Mandelkubb var ett av förslagen från er läsare på vad jag kunde baka inom temat småkakor. Tack vare förslaget så har jag bakat mandelkubb för första gången i mitt liv =) Jag är inte riktigt säker på om mandelkubb skall vara "torra" rakt igenom eller inte
Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg. Pensla ovansidan med gräddfil och vänd den i pärlsocker blandat med hackad sötmandel
Fördela smöret i mjölblandningen i en köksassistent (eller med fingrarna) till en smulig massa. Mandelkubbar hade alltid min älskade mormor till fikat när vi var små och de är ju bara så goda
Märligt, eftersom den knappas är särsklit vårig, snarare väldigt höstig med sin rödvinssmak. Men goda är de, de rödvinsinkokta päronen med smak av vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.