När jag var i Dallas i maj åt vi på Cheesecake Factory och jag såklart "tvungen" att prova en bit och av alla tusen olika smakkombinationer föll valet på en citroncheesecake med marängtopping
Lyxig äppelpaj med krämig, syrlig fyllning och knäckig kokos på toppen. Kokostopping. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen
Jag tycker glasyren var lite för söt, ändå minskade jag vaniljsockret med en hel matsked (det ska egentligen vara 4 msk), så nästa gång blir det nog ½ dl muscovadoråsocker och 1 dl rörsocker i glasyren
5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Kokostopping. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.