Men i stället bjuder jag på mammasskinkstek som är bland det bästa jag vet. Vare sig du vill eller inte gör hösten sittintågi vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
-) Jag vet att jag bara kommer att blibesviken om det inte "smakar som mammas". I helgen bjöd mamma på sin goda skinkstek med morötter och lök som kokat med i grytan och därmed fått underbar smak
I kväll har viätit en jättegod och lättlagad pastarätt som jag varmt rekommenderar. Receptet kommer ursprungligen från Arla och hette då pasta tricolore
Igår blev det kyckling och pasta tillmiddag. En sån där kycklinggryta som man helt innovativt bara skär ner och fräser på i traktörpannan och sen häller i, duttar i, kryddar, smakar av och duttar ilitetill av allt möjligt som faller en i smaken just där och då
Jag skulle kunna förvridasanningenlite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik
kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. Eftersom jag integillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivadvitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.