Majsbröd
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 gram jäst
  • 11 styck ägg
  • 19.5 deciliter vetemjöl special
  • 11 deciliter solrosfrön
  • 14 deciliter majsmjöl
  • 11 tesked salt
  • 12 matskedar olivolja
  • 15 deciliter Ljummet vattenLös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och sedan mjölet (spara ca 1 dl till utbakning). Låt degen jäsa under duk i bunken ca 40 minuter. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt och plattas till lite grann. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i 175 grader i ugnens nedre del i cirka 35 minuter tills brödet är guldgult och genomgräddat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.