Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Lägg påblomkålshuvudet. Lägg upp quinoasalladen på ett fat. Så jag blandade ner saffranet med rumsvarmt smör och sedan smetade jag in hela blomkålen med saffranssmöret
Varken blomkål eller vita bönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Självklart är det också fullt av nyttigheter från blomkålenoch bönorna
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjordpå kokt potatis och bovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
För många år sen gjorde jag ofta egen lemonad av vanliga citroner, socker och lite vatten. Men nu var det ett tag sen och när jag handlade mat sist så var det extrapris på honungsmelon
Blanda i nötter och frön i äggvitan och lägg över på en bakpappaers klädd plåt. Som ni ser på bilden ovan har jag hackat mandeln grovt, du kan även skålla mandeln
Tina blomkålenoch lägg fram haricots verts. Blanda ner blomkålen i moset. Börja med skala potatisen, skär i stora bitar och koka i rejält med saltat vattens tills de är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.