Dom blev väldigt goda med smak av choklad, kardemumma och mycket mandelsmak. Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
Nu har vi ett gäng macarons i kylskåpet som väntar på att bli uppätna. Jag ville inte göra dom så söta med tanke på att jag redan har bakat succékaka som ju är läskigt söt och sliskig
New York Cheesecake medvitchoklad, limeoch blåbär. Om ni precis som jag vill fira in det nya året med nya fantastiska bakverk som både smakar gott och är en ögonsten har jag ett tips för er
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Lagom medlimesmakoch lagom gröna. Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en grön smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Blanda samman den kondenserade mjölken medlimeskaloch saft. Detta är alltså efterrätten i egen hög person som vi talar om, möt den frusna Key lime pajen med marängtopping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.