Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen. Vispa ägg och strösocker poröst. Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver
Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Egen surdeg är så mycket bättre än den man kan köpa i affären och jätte lätt att göra också. Grundrecept för ca 1 literDag 12 dl ljummet vatten2,5 dl vetemjöl1 msk flytande honungDag 31 dl ljummet vatten1,5 dl vetemjölDag 41 dl ljummet vatten1,5 dl vetemjölGör så här
Smäckra Madeleinekakor. God morgon. Hoppas att ni har haft en superfin helg. Ännu en ny arbetsvecka som börjar med en planeringsdag där vi ska byta avdelningar och det ska bli jätteskönt att äntligen få göra det, det känns som att vi har gått och väntat på det i flera veckor nu
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1, Smält smöret. Tillsätt mjölken och degvätskan ska bli finger varm. 2, smula ner jästen i en bunke. Tillsät detmästa av degvätskan och rör till jästen har löst upp sig
Varje år försöker jag ju alltid att göra några nya julgodis sorter även fast jag har massa supergoda favoriter men man vill ju ändå testa lite nya saker