Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Jag använde mörk Callebaut-choklad som jag tempererade efter konstens alla regler. Fyll skalen och kyl igen medan du tempererar chokladen igen till botten på pralinen
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa pralinermed den svullna foten i högläge
Jag dekorerade mina med en smalskiva nougat en liten mörk tryffel och lite pärlströssel. Pannacotta mednougat jag älskar båda delarna så det kan ju inte bli bättre än så
en med ett skal av vit choklad, penslad med guldpulver och fylld med en passionsfruktsganache och en med ett skal av mörk choklad, ringlad färgad choklad i bottnet och fylld med hallon- och lakritsganache
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.