125 g
smör eller margarin 5 3/4 dl socker 1 3/4 dl vatten Låt svalna något Blanda i en bunke: 6 ½ dl vetemjöl 4 dl florsocker 1 dl kakao 2 msk vaniljsocker Gör så här Rör ner smörblandningen i mjölblandningen. Bred ut i en smörpappersklädd långpanna.
Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Så vansinnigt god nougat fudge. 250 gr nougat. 250 gr nougat. Kokade denna i lördags. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart
Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. Sätt på ugnen på 150 grader. Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader
Nougat är ju bara såå gott. Så idag gjorde jag en kladdkaka med nougat i och var det gott. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen
För er som inte avnjutit av en hemmagjord nougatglass måste jag bara säga att de blev en fullträff. Toppade med riven nougat och hallon men de går jättebra och äta bara så eller varför inte med massa färska bär till
Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransk nougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
Vänd sedan i dem i nougaten. Häll nougaten på ett bakplutaspapper pudrat med florsocker. Pudra på florsocker på nougaten och lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut nougaten till önskad tjocklek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.