Idag blev det lite genomgång i frysen, hade en påse kycklingfilé som var perfekt till middag, grön chili i växthuset, parmesan som jag måste göra slut på, vitlök finns alltid, hade även salladslök och av detta blev det ”Kycklinggratäng med grön chili vitlök och parmesan”
Kryddig indisk kikärtsgryta – Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili. Den här kikärtsgrytan är ganska stark och passar de som tycker om indisk mat med lite hetta
Toppa med örter av något slag. 2 pers. Ugn 225 grader. 12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl
Rör i saffran, vitlök, chili, yoghurt och tomatpure i en större bunke. Saffran/chili/vitlök kyckling (4 personer). 1 hackad röd chili (skippa kärnorna om du inte gillar riktigt hett). 1 hackad röd chili (skippa kärnorna om du inte gillar riktigt hett)
För er som inte vet vad Månadensgröna är, så är det en helt öppen vegetarisk matlagningsutmaning där vi samlas kring en råvara varje månad och delar med oss av recept på bloggar och på instagram
Mitt bidrag till månadensgröna är en rabarberdressing som gifter sig med smakerna i en matig, grön sallad och som är perfekt att ha med sig i lunchlådan
Sedan hade jag i bulgur för mättnad, svarta bönor för protein, creme fraiche och majo för krämighet, chili för hetta samt rödlök och paprika för det har man ju typ alltid i sallad
Häll i kikärtorna när de är klara och servera salladen med extra sweet chili. För dig som inte är bekant medMånadensgröna kan jag berätta att det är en säsongsanpassad vegetarisk bloggutmaning för alla som vill dela med sig av och/eller vill ta del av gröna recept
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadensgröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.