Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor
Chokladkola på dadlar ca 10 st. Errrmagheeeerd. Den här kolan måste du bara testa. Egentligen är det lika bra att göra dubbel sats för det går x antal bitar bara till att provsmaka
Seg och tuggig chokladkola när den är som bäst. Raw chokladkola. Nilla's Kitchen. Helt otroligt goda. Faktiskt ofattbart enkla och snabba att göra dessutom
Galet gott, nu gjorde jag den som snickersgodis klädde en form och la hackade lättrostade nötter i botten, kola i mitten och kokos på toppen in i frysen
En klassisk chokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. se. Blanda 3 dl vispgrädde, 50 g smör (skuret i mindre bitar), 3 dl strösocker, 1,5 dl ljus sirap, 0,5 dl kakao och 1,5 msk vaniljsocker i en tjockbottnad gryta
Chokladcheesecake på browniebotten med chokladspegelBrowniebotten150 g mörk choklad100 g smör2 ägg100 g strösocker100 g vetemjöl1 krm saltCheesecakesmet900 g philadelphiaost200 g strösocker1 msk vaniljsocker½ dl vispgrädde4 stora ägg200 g mörk choklad, 70%Chokladspegel100 g mörk choklad, 70%2 dl vispgrädde2 msk sirap1 msk smör½ tsk vaniljsockerEn knivsudd saltBottnenSätt ugnen på 150 grader. 150 g mörk choklad
Den här chokladtårtan är helt glutenfri, vegansk och endast sötad med mörk choklad och några dadlar. Fördela de rostade hasselnötterna samt lite hyvlad mörk choklad över tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.