smörstektakantareller på en US prime entrecôte tillsammans med märgbenoch en sallad. Inget slår smörstektakantarelleroch tillsammans med en fantastiskt vacker US prime entrecôte (köpt över disk) och en sallad så blir man själaglad
Placera kantareller, potatis och lök på en tallrik. Fisk och svamp kan vara en gudomlig kombination. Nedan recept är hämtat från Gourmet och kocken Klas Lindberg
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. På väg från jaktpasset blir det ibland också en hel del fjällkantareller som plockas
Fräs trattkantareller, salta och peppra. Himlen öppnade sig och blixtar och åskknallar avlöste varandra och den mysiga skogsturen kändes inte lika lockande längre
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Smörstekt lök, kantarelleroch syltlök. Börja med att blanda, trattkantareller, vitlöksklyftor, röd. Men jag fuskar lite för att spara pengar och har Ferrandiere
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantarelleroch bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.