När chokladen är smält häller du upp den i en mysig kopp och toppar med sönderklippta skumtomtar. choklad, drickchoklad, juleskum, kanel, skumtomtar, vanilj, varm choklad, vitchoklad
Placera hälften av smeten i formen och strö på först hackad choklad och sedan hackade skumtomtar. ca 1 påse juleskum (eller 2 dl marshmallowcreme som det är i originalet). ballerina, choklad, juleskum, oreo, skumtomtar 120 g smör, rumstemperatur. ca 1 påse juleskum (eller 2 dl marshmallowcreme som det är i originalet)
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn
Ta av från värmen och skumma vid behov. Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept. I min värld handlar det fortfarande om att återvända från årets mest långdragna sjukstuga hemma, men veckorna går och snart är det första advent
Detta receptet la jag in på allergimat för ungefär ett år sedan om någon känner igen det. Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.