Vissa årslår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Kakan passar både som efterrätt och till alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Här går det framåt i alla fall, ska nog vara klar till söndag. -)Denna pajen har vi fåttpå kalas någragånger hos bästa syster, den smälter nästan i munnen när man äter den
175 g rismjöl. 1105 g tapiokamjöl. 140 g bovetemjöl. 1175 g quinoamjöl. 12 tsk fiberhusk. 16 hela ägg. 11 msk olivoljaBlanda enligt anvisning för er pastamaskin
Enligt instruktionerna så skulle använda samma form tilllångsidanpå huset som till taket och såklartså blir ju taket för litet när man sen sätter ihop huset
Jag tänkte att ni oxå skulle få receptet. Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lagom konsistens (använde gärna elvisp), ha gärna i lite oregano, hackad chili eller annan valfri krydda)
Kanske är det ingen tillfällighet att saffran upplever sin högsäsong i december, den tid pååretdå mörkret är som tätast och svårmodet lurar runt knuten
Nyp ihop med smöret (jag har alltid handskar på mej så är det lättare att hantera den glutenfria degen och man behöver inte tillsätta extra mjöl vi d t ex utbaket)
Då tycker jag du ska göra den redan nu till helgen och fira att våren äntligen är i antågande. Snart tittar de första rabarberknopparna upp ur jorden, och sen står det inte på förrän det går att skörda den allra första späda rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.