En riktigt härlig dag har vi haft i en fantastisk stad, jag gillar redan Sanfrancisco trots att jag ännu bara sett en glimt av den stora, vackra staden
Garnera det klassiska San Fransisco-garnityret, en apelsinskiva och ett rött cocktailbär. 1. Blanda vodka, likör och den gula apelsinjuicen, respektive grenadine och blodapelsinjuice i två separata plastglas
Syftet med den här resan var, till skillnad från den till Hong Kong och Singapore i september (som jag för övrigt ska skriva ett inlägg om också, det har vara varit väldigt mycket att göra sedan vi kom hem, så det har inte riktigt blivit av ännu…), snarare semester än bloggjobb och att käka på varenda fancy vegohak i hela staden
Javisst, Don Draper lär sig baka SanFrancisco Sourdough och finner sig själv. Steg 1, blanda deg30 g (2 msk) rågsurdegsgrund, alt 1 g (1 krm) jäst150 g (1 1/2 dl) vatten60 g (1 dl) fullkornsdinkel60 g (1 dl) vetemjöl90 g (1 1/2 dl) rågmjöl3 g (1/2 tsk) salt1 tsk hel kummin (om man vill). 1 1/2 dl. 1 1/2 dl. 1/2 tsk
Lo mein är en Kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar, den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk, det enda som är gemensamt i alla recept är just äggnudlarna
1/4 kopp kycklingbuljong. 1/2 kopp finskivade morötter. 1/4 kopp kycklingbuljong. 1/2 kopp fin. Lo Mein är en kycklingrätt som är lättlagad men ocksa lätt att variera enligt tycke och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.