Nu äntligen har jag fattat knepet med att få rabarberkompott eller rabarbermarmelad rödrosa. Inför Stellas födelsedag imorgon har jag gjort de här rabarberrutorna med maräng
En härlig fredag som har spenderats i köket med roliga saker och självklart har det njutits av ljuvlig citronpaj som blev om möjligt ännu godare dagen efter
Jordgubbsmousse. Mixa jordgubbar med florsocker till en slät och fin puré med en mixer. Vispa grädden fluffig och blanda i jordgubbsblandningen i flera omgångar tillsammans med yoghurten
En saftig chokladbotten medjordgubbsmousse, fläderpannacotta och italiensk maräng. Jag hällde också lite jordgubbsmousse och fläderpannacotta i små silikonformar för att kunna lägga dem ovanpå tårtan som fin dekoration
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.