Rispytt skulle man kunna kalla det också fast det låter så simpelt. Jag kan sträcka mig till att ett litet lager puder vit snö skulle liva upp lite grand men jag vill inte ha mängderna som rasade ner förra vintern
Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, pak soi, kålrabbi, kanske morot osv
Om du var tvungen att bara äta mat från en matkultur resten av ditt liv, vilken skulle du välja. Jag tror inte att jag skulle klara livet utan pasta, parmesan och riktigt goda tomater
I Hötorgshallen får man betala 10 kr för en påse. Efter förslag från en läsare så kommer här en lista på ingredienser som jag ofta använder i mina recept
2 dl (70g) havregryn. 1 skopa (20g) naturellt proteinpulver, jag använde Pure Whey. 200 g lättkesella. 30g (ca 0,5 dl) finriven zucchini. Strö över lite sesamfrön och grädda i ugnen på 175 C i ca 20-25 minuter. 109 kcal, 10 g protein, 13 g kolhydrater, 2 g fett
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Placera pannan på andra falsen nerifrån och grädda i drygt 20 minuter. 0
Häll bärmassan i en silduk och låt de självrinna i ca 40 min. Häll tillbaka saften i grytan och tillsättt 6 dl strösocker, och låt saften koka ytterligare 5-10 min. ca 40 min Häll tillbaka saften i grytan och tillsättt. 5-10 min Önskar man en mycket söt saft, bör man tillsätta lite mer socker
Tyvärr bakar jag mer sällan än vad jag skulle önska. 30-35bitar150 g smör eller margarin2 ägg3 dl socker2 tsk vaniljsocker1 msk siktad kakao4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 ½ dl mjölkGlasyr. Häll smeten i en smord och bröad långpanna 30x40 cm. 30-35 bitar. 150 g smör eller margarin
Den vedervärdiga bruna röra som serverades i skolbespisningar på 1970-talet har mycket lite gemensamt med riktig hemlagad kalops. 800 gram högrev (man kan inte göra lite kalops). Fuller's London Pride (nr 1642) 14,90 kr för 33cl. 800 gram högrev (man kan inte göra lite kalops)
Hemmagjorda papadums (ca 10-12 st). 0,5-1 dl vatten. Hemmagjorda papadums (ca 10-12 st). 0,5-1 dl vatten. Papadum, eller papad som vi från delstaten Gujarat kallar det, är en populär snacks/chips/förrätt i Indien
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.