Idag på Fettisdagen så har jag såklart gjort ett gäng mumsiga semlor. Sen så finns det ju många sätt att göra mandelfyllningen på, i skolan blandar vi mandelmassa och socker bara, och det tycker jag blir godast
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, socker och mjölet blandat med hjorthornssalt
Receptet har jag hittat på Leila bakar. 5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 dl mjölk 3%1 st citron, skalet4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa saltUgnsvärme - 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små
Ni kanske har ännu fler namnförslag på dessa sega godingar, kärtbarnhar som bekant månganamn. Till jul har vi annat än födelsedagskakor att bjuda er på, så det så
- socker att vända munkarna i. Munkar eller donuts, kärtbarnharmånganamn. Idag har jag bakat riktiga klassiker, något som jag alltid fick som barn nämligen munkar eller flottyrkransar som min morfar skulle ha sagt
Skölj kikärtorna i en sil. 1 tetra kikärtor1 dl rapsolja0. 1 tetra kikärtor. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.