men jag tog faktiskt receptet och gjorde denna gratängen själv en dag och det var super-duper gott. Skulle hålla i en vinprovning hos en arbetskamrat Lisa
Vill du ge din smörsås en bearnaise-karaktär fräser du lite schalottenlök, tillsätter lite vinäger och hackad dragon och använder detta när du gör äggblandningen
Salta och peppra piggvar-filéerna och rulla sedan ihop till rullader. Placera den fina fisken på svampen, häll på såsen på fisken och gratinera hela härligheten tills den fått fin färg, ca 3-5 minuter, övre delen av ugnen
Stek på medelvärme i 2-3 minuter tills kolbullen börjar få fin färg under, vänd därefter på den och stek den färdig i ytterligare ca 2 minuter. 2-3 minuter till
Lisas pastasallad med lammfärs och chêvre4 port400 g penne eller annan pasta1 pkt ruccolasallad15 soltorkade tomater500 g lammfärs1 gul lök1 vitlök100 g chèvreSalt & peppar2 tsk spiskumminKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och kyl ner den när den är klar
Detta är Lisas farmors recept på bröd. 20-25 st, ganska små50 g jäst5 dl vatten50g margarin2 msk socker2 tsk salt14 dl mjölSmula jästen, smält 50 g margarin i en kastrull, blanda i 5 dl vatten och låt svalna till ljummet. 20-25 st
Hade min vän Lisa på besök häromkvällen och bjöd henne på kvällsmatsbröd i en något grövre version. Improviserade bara, men måste säga som juryn i Sikta mot stjärnorna
Lisa Lemke. 1. Soppa. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka även chilin. 2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.