1 Pommes
duchesse1 kg mandelpotatis 3 äggulor 3 msk rapsolja 50 g smör riven muskotnöt salt vitpeppar
1 Tillbehör10
champinjoner 1 schalottenlök 0,5 kruka färsk persilja smör, till stekning 250 g grön sparris ca 20 frysta räkor, med skalSätt ugnen på 120 grader, varmluft. Skala mandelpotatisen och koka i lättsaltat vatten tills den blir mjuk. Pressa den i en potatispress och smaka upp med äggulor, smör, olja och kryddorna. Salta och peppra piggvar-filéerna och rulla sedan ihop till rullader. Lägg i en ugnsform. Stoppa in rulladerna med en termometer i ugnen, de ska få en innertemperatur på ca 50 grader. När du tagit ut fisken och den är klar sätter du ugnen på grill, 250 grader. Skala räkorna, spara skalet till din vinsås. Skiva champinjoner och schalottenlök. Sätt på en stekpanna på medelvärme, ha i smör och stek lök, champinjoner, räkskal och persiljekvistar tills löken är genomskinlig. Häll på vinet och fiskbuljongen, låt reducera tills en tredjedel är kvar. Häll på grädden och låt koka ihop. Sila av såsen. Smält smör och ha i mjöl i en kastrull så det blir till en redning, ha i den silade såsen och låt det tjockna långsamt. Smaka av med salt. Vispa 0.5 dl av grädden. Ta av såsen från spisen och ha i den vispade grädden, såsen ska få en fluffig och fin konsistens. Koka upp sparrisen i lättsaltat vatten. Stek champinjoner, schalottenlök och persilja i smör så det får en fin färg, smaka av med salt och peppar. Nu när alla delar är klara sätter vi ihop allt i en form. Spritsa potatisen längs kanten på formen. Lägg i de stekta champinjonerna i botten på formen. Placera den fina fisken på svampen, häll på såsen på fisken och gratinera hela härligheten tills den fått fin färg, ca 3-5 minuter, övre delen av ugnen. Toppa med sparris och de skalade räkorna. Servera och ha en trevlig kväll!
Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Blanda ihop med resten av ingredienserna och smaka av med lite mer och salt och chilipulver
Enkel fiskgryta med potatis och curry. minuter Smaka av med salt och peppar. Fräs i en gryta med oljaTillsätt tomatpuré och curry och låt fräsa 1-2 minuterTillsätt
800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Smaka av med salt och peppar. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Servera fisken med pommes, remouladsåsen, kokta gröna ärtor och en citronklyfta
Har du köpt på dig en massa burkar matjesill som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Smörj en ungsfastform och täck botten med lite potatisgratäng
Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 1/2 förp salladsärtor (à 150 g) Timjan- och senapscrème 1 dl crème fraiche 1 msk senap 1 tsk timjan salt peppar 1/2 ask persilja (à 20 g) 1 ask solrosskott (à 100 g) Torsk ca 250 g rimmad torskfilé 4 skivor torrsaltat bacon 1 tsk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.