Linslasagne med ajvar relish och zucchini
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl linser, gröna och torkade
  • 11 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 msk paprikapulver
  • 12 morötter
  • 11 burk krossade tomater
  • 12 dl ajvar relish
  • 12-3 dl vatten
  • 12 grönaksbuljongtärningar
  • 12 tsk sambal oelek
  • 11-2 msk krydda, torkad ex persilja, timjan, basilika, oregano
  • 12 dl solroskärnor
  • 14 dl havredryck
  • 11 förp lasagneplattor, á 500 g
  • 11 zucchini
  • 12 dl ost, valfri men riven
  • 1 Såsen3 dl linser, gröna och torkade 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 msk paprikapulver 2 morötter 1 burk krossade tomater 2 dl ajvar relish 2-3 dl vatten 2 grönaksbuljongtärningar 2 tsk sambal oelek 1-2 msk krydda, torkad ex persilja, timjan, basilika, oregano
  • 1 Nötgrädden2 dl solroskärnor 4 dl havredryck
  • 1 Montering1 förp lasagneplattor, á 500 g 1 zucchini 2 dl ost, valfri men rivenSåsen
  • Skölj linserna i kallt vatten. Låt koka i separat kastrull till de är mjuka, ca 30 min. 
 Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank i 1 msk paprikapulver. Riv morötterna grovt och låt fräsa med. 
 Mixa krossade tomater med ajvar relish i en mixer. Slå det över fräset i kastrullen och låt puttra. Addera 2-3 dl vatten.
 Tillsätt 2 buljongtärningar och 2 tsk sambal oelek.
 Låt puttra i ca 10 min på svag värme, tillsätt valfria örtkryddor på slutet. Tillsätt sedan de kokta linserna (ska ej koka mer).
 Sätt ugnen på 225 grader. Nötgrädden
  • Smöra matlådor av glas (eller en långpanna) och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås och nötgrädde till alla lasagneplattor är slut.
 Skiva zucchinin i millimetertjocka ringar.
 Avsluta med ett lager nötgrädde, skivad zucchini och strö ost över.
 Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.